Arkiv


Ior är en liten mörkbrun ponny som nyligen flyttat till ridskolan. Välkommen säger vi och hoppas på att han ska trivas!

Vår ridskoleponny Bagheera har nu efter många år i ridskolan gått i pension. Han har flyttat till ett stall som har lugnare dagar på schemat. Ett stort tack till Bagheera som lärt både små och stora barn att rida!

Påskhoppningen genomfördes i strålande solsken med många duktiga ekipage. Utöver tävlingen hölls även årsmötet där vi gick igenom ridklubbens 2018, samt presenterade planerna för 2019.

Dagen avslutades med prisutdelning där klassernas vinnare var:
Ponny låga hinder: Delad 1:a: Hanna Tollernäs - Grynet, Astrid Wunsch - Elvis (fick även pris för bästa...

Den 26 januari anlände våra nya ponnyer som köpts in från Irland. Från vänster: Snowy Star sto 9 år, Clogheen Gin II sto 6år "Ellie", Imagine Pinapple sto 6år " Irma".

Återigen hade vi tur med vädret! Efter traditionsenlig skål till häst för jaktens skyddshelgon Sankt Hubertus bar det ut i terrängen med Emelie som "Master". Vid "Tally-ho" startade letandet efter rävsvansen som var gömd i det höga gräset. Arne var snabbast, och blev härmed utsedd till "Årets Hubertus".

Islandshästarna Kongur och Refur har flyttat och ska få komma ut på äventyr med sina nya ägare. Vi tackar för tiden som de varit i verksamheten och lärt våra elever att rida!

Under vårterminen har Anna och hennes elever byggt hinder på ängen bortanför sjön som de under lektionerna har varit och tränat hoppning på med ponnyerna. Naturhindren kommer troligen att användas flitigt under sommarens läger!

Vår omtyckta och snälla Gandur har nu blivit helpensionär och flyttat hem till sin nya ägare Eva som har ridit på Skansen i många år. Han bor på en gård tillsammans med en annan islandshäst och kommer att ha det toppen!