Arkiv

Vår omtyckta och snälla Gandur har nu blivit helpensionär och flyttat hem till sin nya ägare Eva som har ridit på Skansen i många år. Han bor på en gård tillsammans med en annan islandshäst och kommer att ha det toppen!

RBU har återigen haft en familjedag här hos oss på Skansens Gård. Totalt var ett 40-tal medlemmar, föräldrar, syskon och assistenter här och dagen startade med en ridtur. Femton stycken ridsugna ryttare gav sig ut i skogen och avslutade sedan turen med några varv tölt på våra ridbanor.

Har ni bilder från vårtävlingen som ni vill att vi ska lägga ut? Isåfall får ni jättegärna mejla/mmsa dessa till louisestridsberg@hotmail.com eller 0761-42 73 60. Skriv också om ni vill att vi publicerar namnet på den som tagit bilden.

Vi har under 2017 beviljats ett bidrag från Thordénstiftelsen för att kunna köpa in utrustning till vår handikappverksamhet, vilket vi tackar så hemskt mycket för!

Bidraget har använts till att köpa in fårskinnssadlar som är eftertraktade av många ryttare. Vi har även köpt in midjebälten som ryttarna kan använda för att assistenter lättare kan göra...

Under tisdagens stallfritids fick barnen en extrabonus då vädret tillät tolkning runt ovalbanan! Jenny-Anne på Gjöf och Anna på Rickie drog runt pulkorna.

Den 17 december gick den årliga luciahoppningen av stapeln i det fina vintervädret. 33 stycken ihärdiga ryttare pyntade hästar och tog sig an hoppbanan som byggdes upp i det ridhuset.

Den 8 oktober anordnades den årliga hösttävlingen för både ponny- och islandshäst. De klasser som reds av klubbmedlemmarna var olika svårighetsnivåer på en hinderbana, samt fyrgång för islandshäst. Pristagarna för respektive klass presenteras nedan.

Lördagen den 19 Augusti var det öppet hus på Skansens Gård där vi erbjöd 15-minuters
"prova-på"-lektioner för knatte-, ponny- och islandsryttare. Trots spridda skurar av regn hade vi ett härligt pådrag med många glada människor, barn som vuxna.

Vi presenterar vår nya hästar här på Skansens Gård. En av dem är b-ponnyn Claughan Tayto "Totte" som är en skimmelvalack. Tayto kommer att introduceras till verksamheten under sommarens läger och sedan gå med på lektioner under höstterminen!

Under vecka 25 har RBU varit på gården och haft läger där dagarna bestått av ridning på både ponny och islandshäst under förmiddag och eftermiddag, samt en lunchpaus. Ponnyn Felix har efter lunch bjudit på åkturer med häst och vagn för de som velat.