Turridning


Förslag på turer finns längre ned på sidan. För bokning ring 0767-913242
Ska ni på tur och blir ett annat antal ryttare än vad som angetts vid bokning? Ring då och meddela detta så vi kan säkerställa att turen går att anordna. Vår ridning sker alltid tillsammans med en eller två ridledare beroende på gruppens storlek och riderfarenhet. Tempo och terräng anpassas efter ryttarnas ridvana. Vi har förmånen att kunna rida helt på egna marker, på åkervägar och grusade stigar i en mycket vacker och spännande natur längs Risån. För de lite längre turerna har vi ställt i ordning rastplatser både djupt inne i skogarna och vid stranden av Källesjön.

Hästarna är borstade och sadlade vid ankomst - vill ni vara med och hjälpa till så säg till vid bokningen.

Säkerhet: Hjälm är obligatorisk vid all ridning och finns att lånas på plats. Skulle det regna lånas ridregnrockar ut. På fötterna bör du ha en sko med klack, exempelvis stövlar eller boots. Heltäckande kläder för att skydda knän och armbågar rekommenderas. Alkohol och ridning hör inte ihop. Nykterhetskrav samma som för bilkörning! All ridning sker på egen risk.

Minsta ålder är 12 år.
Maxvikt: 95 kg.
Gruppstorlek: Min 4 - max 8 ryttare.

Är ni färre än 4 kan man boka ändå, men priset per person bli lite högre. Vi erbjuder även drop-in turer som man kan boka in sig på. 

Betalning: Swish eller kontant på plats (vi tar även epassi).

Våra turer

Drop-in tur 45 min

Speciella tider för våra drop-in turer läggs in på förstasidan. Föranmälan krävs och kan tas emot till och med dagen innan senast kl. 18. Turen blir av oavsett antal deltagare. Ryttare skall vara på plats 10 min innan turen för att prova ut hjälm. Läs mer här.

400 kr per person.

Prova-på tur 30 min

Främst ämnad för företag och andra större grupper som vill låta så många som möjligt känna på att rida på Islandshäst i samband med andra aktiviteter på Skansens Gård. Vi skrittar på natursköna stigar och provar på att tölta på hemvägen. Effektiv ridtid 30 min, men räkna med totalt 1 h tidsåtgång per grupp. Minst två grupper i följd.

270 kr per person.

Skogstur 1 h

Vår vanligaste tur som passar både nybörjare och vana ryttare. Vi skrittar på naturstigar, klättrar i skogen och töltar på grusvägarna.
Total tidsåtgång är ungefär 1,5 timme. Minst 6 personer per grupp.

400 kr per person.

Skogstur 1,5 h med fika

Passar främst något vana ryttare, men även den "oförvägne" nybörjaren som själv kan ta sig av och på hästen ute i skogen. Vi binder upp hästarna vid sjön och fikar med kaffe, saft och bullar som vi har med oss i sadelväskorna. Minst 5 personer per grupp.

530 kr per person.

Långtur 2,5 h med fika

En rolig tur med lite mer tempo och växlande mellan terräng och vägar. Enbart för vana ryttare som själva kan hantera sina hästar. Efter halva turen gör vi rast och låter hästarna pusta ut. Vi har med oss kaffe, saft och bullar i sadelväskorna. Minst 5 personer per grupp.

780 kr per person.