Uppstart VT 2022

V. 3  (17-22 Jan) Avslutning v 19( 9-15 maj)
Igenridning för de som har giltig avbokning: V. 20

Ridskola

På Skansens Gård bedrivs ridskola på både ponny- och islandshästar med en viktgräns på 45 respektive 95 kg. Vi är en ridskola för både vuxna och barn. Åldersgräns på Islandshäst 12 år. Vi har förmånen att kunna rida helt på egna marker, på åkervägar och grusade stigar i en mycket vacker och spännande natur längs med Risån. För de lite längre turerna har vi ställt i ordning rastplatser både djupt inne i skogarna och vid Källesjön. Lektionsridningen kan ske både inomhus i våra ridhus eller utomhus på våra ridbanor.

Verksamheten är auktoriserad av S.I.F. - Svenska Islandshästförbundet, och alla våra instruktörer och turledare har genomgått minst ridledarutbildning. Alla ridskolans elever är medlemmar i Skansens Ridklubb, som står för medlemsförsäkringen, och som ordnar gångarts- och hopptävlingar samt flera andra aktiviteter under året. Medlemsavgiften är  100 kr per termin och betalas tillsammans med ridskoleavgiften. 

Är du intresserad av att börja rida i ridskolan?

Hör av dig till vår stallchef Jenny-Anne:
Telefon: 0738-12 40 04 (säkrast vardagar kl. 8 - 12)
E-post: j-a@skansensgard.com


Värva en ny medlem till ridskolan så bjuder vi på
en uteritt eller en privatlektion


Uppskattar du vår personal, anläggning och hästar får du gärna rekommendera vår ridskola till dina arbetskamrater, vänner och bekanta. Det finns lediga platser i ridgrupperna och vi kan även starta nya grupper, både kvällstid och på helger.

Dagtid kan vi bilda nya ridgrupper för t.ex. pensionärer, eller för arbetsplatser med natt- eller skiftarbete. Kanske kan ridning varannan eller var tredje vecka passa bättre? Kom gärna med egna idéer och förslag.

Hjälp till att rekrytera fler ryttare så att vår ridskola och ridklubb kan utvecklas. Som tack bjuder vi på en uteritt eller en privatlektion (du väljer själv).