Arkiv


Den 26 januari anlände våra nya ponnyer som köpts in från Irland. Från vänster: Snowy Star sto 9 år, Clogheen Gin II sto 6år "Ellie", Imagine Pinapple sto 6år " Irma".

Återigen hade vi tur med vädret! Efter traditionsenlig skål till häst för jaktens skyddshelgon Sankt Hubertus bar det ut i terrängen med Emelie som "Master". Vid "Tally-ho" startade letandet efter rävsvansen som var gömd i det höga gräset. Arne var snabbast, och blev härmed utsedd till "Årets Hubertus".

Hösttävlingen genomfördes på TREC-banan och här finns bilder på de moment som ryttarna tog sig igenom.

Islandshästarna Kongur och Refur har flyttat och ska få komma ut på äventyr med sina nya ägare. Vi tackar för tiden som de varit i verksamheten och lärt våra elever att rida!

Under vårterminen har Anna och hennes elever byggt hinder på ängen bortanför sjön som de under lektionerna har varit och tränat hoppning på med ponnyerna. Naturhindren kommer troligen att användas flitigt under sommarens läger!

Vår omtyckta och snälla Gandur har nu blivit helpensionär och flyttat hem till sin nya ägare Eva som har ridit på Skansen i många år. Han bor på en gård tillsammans med en annan islandshäst och kommer att ha det toppen!

RBU har återigen haft en familjedag här hos oss på Skansens Gård. Totalt var ett 40-tal medlemmar, föräldrar, syskon och assistenter här och dagen startade med en ridtur. Femton stycken ridsugna ryttare gav sig ut i skogen och avslutade sedan turen med några varv tölt på våra ridbanor.

Har ni bilder från vårtävlingen som ni vill att vi ska lägga ut? Isåfall får ni jättegärna mejla/mmsa dessa till louisestridsberg@hotmail.com eller 0761-42 73 60. Skriv också om ni vill att vi publicerar namnet på den som tagit bilden.

Vi har under 2017 beviljats ett bidrag från Thordénstiftelsen för att kunna köpa in utrustning till vår handikappverksamhet, vilket vi tackar så hemskt mycket för!

Bidraget har använts till att köpa in fårskinnssadlar som är eftertraktade av många ryttare. Vi har även köpt in midjebälten som ryttarna kan använda för att assistenter lättare kan göra...

Under tisdagens stallfritids fick barnen en extrabonus då vädret tillät tolkning runt ovalbanan! Jenny-Anne på Gjöf och Anna på Rickie drog runt pulkorna.