Arkiv


Den 17 december gick den årliga luciahoppningen av stapeln i det fina vintervädret. 33 stycken ihärdiga ryttare pyntade hästar och tog sig an hoppbanan som byggdes upp i det ridhuset.

Den 8 oktober anordnades den årliga hösttävlingen för både ponny- och islandshäst. De klasser som reds av klubbmedlemmarna var olika svårighetsnivåer på en hinderbana, samt fyrgång för islandshäst. Pristagarna för respektive klass presenteras nedan.

Lördagen den 19 Augusti var det öppet hus på Skansens Gård där vi erbjöd 15-minuters
"prova-på"-lektioner för knatte-, ponny- och islandsryttare. Trots spridda skurar av regn hade vi ett härligt pådrag med många glada människor, barn som vuxna.

Vi presenterar vår nya hästar här på Skansens Gård. En av dem är b-ponnyn Claughan Tayto "Totte" som är en skimmelvalack. Tayto kommer att introduceras till verksamheten under sommarens läger och sedan gå med på lektioner under höstterminen!

Under vecka 25 har RBU varit på gården och haft läger där dagarna bestått av ridning på både ponny och islandshäst under förmiddag och eftermiddag, samt en lunchpaus. Ponnyn Felix har efter lunch bjudit på åkturer med häst och vagn för de som velat.

Den 14 april gick hopptävlingen av stapeln. Ett 30-tal barn och ungdomar deltog i någon av de fyra klasser som anordnades. Två priser delades ut för bästa utklädnad.

Innan höstterminens start 2013 bjöd ridklubben in till en prova-på-ridning för att låta folk nyfikna på hästsporten prova på att rida en 15 minuterslektion. Ryttare till knatte-, ponny-, och islandslektioner dök upp i det fina vädret och fick hälsa och testa på våra hästar. Jippot avslutades med uppställning och fotografering av våra 31...