Arkiv

Hubertusritt på Skansen 3/11

Återigen tur med vädret!

Efter traditionsenlig skål till häst för jaktens skyddshelgon Sankt Hubertus bar det ut i terrängen med Emelie som "Master".

Vid "Tally-ho" startade letande efter rävsvansen, gömd i det höga gräset. Arne var snabbast, och är härmed utsedd till "Årets Hubertus".

Några provade på det nya vadstället, därefter avsittning vid Källesjön och grillning av korv och marshmallows (inte bara för ungdomarna...).

Uppställning med vinnaren i mitten, och sedan hem till stallet. 


Vi presenterar vår nya hästar här på Skansens Gård. En av dem är b-ponnyn Claughan Tayto "Totte" som är en skimmelvalack. Tayto kommer att introduceras till verksamheten under sommarens läger och sedan gå med på lektioner under höstterminen!

Under vecka 25 har RBU varit på gården och haft läger där dagarna bestått av ridning på både ponny och islandshäst under förmiddag och eftermiddag, samt en lunchpaus. Ponnyn Felix har efter lunch bjudit på åkturer med häst och vagn för de som velat.

Den 14 april gick hopptävlingen av stapeln. Ett 30-tal barn och ungdomar deltog i någon av de fyra klasser som anordnades. Två priser delades ut för bästa utklädnad.

Innan höstterminens start 2013 bjöd ridklubben in till en prova-på-ridning för att låta folk nyfikna på hästsporten prova på att rida en 15 minuterslektion. Ryttare till knatte-, ponny-, och islandslektioner dök upp i det fina vädret och fick hälsa och testa på våra hästar. Jippot avslutades med uppställning och fotografering av våra 31...